Обувки за ритане

Posted by admin 14.06.2021 0 Comment(s)

Ако поне веднъж в живота си сте мислили как най-накрая да започнете да спортувате, то със сигурност сте попаднали на правилната статия със съвети за начинаещи, които желаят да започнат да играят футбол. Повечето опитни спортисти съветват да започнете с обикновени обувки за ритане. Не отнема твърде много време, няма да зависите от треньор и ще се забавлявате, докато тренирате тялото си.

 

 

Това не изключва закупуването на подходящо оборудване, а именно маратонки за ритане. Правилните обувки за игра ще ви помогнат да се чувствате удобно дори по време на тежка физическа активност и като цяло, да направите спортните ви дейности по-приятни.

 

 

Каква е разликата между обикновените маратонки и маратонките за ритане?

 

Първият въпрос, който задават начинаещите, е: "Защо не мога да играя футбол с обикновените си маратонки?".

 

Всъщност специализираните спортни обувки за футбол са специализирани за това, че са създадени специално за сериозни физически натоварвания. Те свеждат до минимум риска от нараняване, помагат за поддържане на краката там, където е необходимо, и правят движението по-лесно и по-удобно.

 

Когато избирате маратонки за ритане, е добре да изберете модел, специално предназначен за футбол. Спортните обувки за ходене, джогинг, волейбол, тенис или други спортове не са подходящи за вас. Обувките за футбол помагат да предпазите краката, сухожилията, коленете и гръбначния стълб от вредното въздействие на натоварването и по-специално футболните упражнения.

 

 

Избор на обувки за футбол в зависимост от терена

 

Футболните обувки за ритане стоножки лесно се разпознават по своите подметки. Тъй като самата земя е добър амортисьор, тази обувка не трябва да се използва върху твърди повърхности. Стоножките са добър вариант, ако разполагате с игрище с тревна площ.

 

Твърде твърдата за футбол повърхност (асфалт, плочки, бетон и други) може сериозно да навреди на вашето здраве. Затова трябва да изберете обувки, които ще ви предпазят от нежелани ефекти. В този случай обърнете внимание на следните аспекти:

  • маратонките трябва да имат максимална амортизация;
  • подметката трябва да е здрава и да издържа на абразия;
  • най-добре е да изберете маратонки с малък протектор.

 

Това са нюансите, които трябва да вземете предвид, защото всяко стъпване на крака ви върху такава твърда повърхност натоварва тялото ви, което надвишава теглото ви шест пъти. Така че тук не само краката са изложени на риск, но и коленете и гръбначния стълб.