Мъжки обувки и маратонки на бос крак

Posted by admin 05.11.2019 0 Comment(s)

 

Напоследък все повече мъже почват да носят обувки, кецове, маратонки на бос крак, като тази мода се налага и от големите дизайнери на мъжка мода. Идеята е че е по удобно и по стилно за ежедневието, докато при официални или бизнес срещи се изисква носенето на чорапи. Няма как в офиса, при наличието на клиенти да си позволиш толкова небрежно облекло. Затворената обувка на босия крак не е нещо ново, но сега намира широко разпространение сред мъжете. В комплект от качествени дънки или карго панталони които са скъсени и глезените се виждат, ефекта е налице и е красива гледка. В големия град, мъжете обръщат по-голямо внимание на външния си вид като разполагат и с по-голям бюджет за пазаруване.

При маратонките се ползва много късо чорапче което не се вижда, но изпълнява ролята си да не позволява на краката да се изпотяват много, при положение че маратонките са все пак спортни обувки. Същото важи и за sneakers, било то високи кецове или air маратонки предназначени за баскетбол. Без значение от материала от който са произведени (олекотен модел, с дебела подметка, плетени, текстилни или от плат тип Old Skool). Всички тези мъжки обувки са предназначени за онзи мъж който води динамичен живот и следи външния си вид, искайки да изглежда стилен.

 

Дължината на крачолите трябва да е поне 4 пръста под прасците за да може да се показват глезените под дънките. Нека не забравяме че обувките са една от най-важните части при мъжкия външен вид и винаги трябва да им се обръща подходящото внимание. Дизайнерите на мъжка мода, въпреки че тя традиционно е по консервативна залагат на разнообразие на цветове и визия в комплект от провокативни комбинации за да могат да привлекат вниманието на клиентите. Въпреки че сегментът мъжки обувки е пренаситен от предложения те са длъжни да покажат изразени тенденции за есенно зимната колекция 2018.

 

Мокасините са може би най-подходящи да се носят на бос крак от представителите на силния пол. Имайки тънка кожа не се създава неприятното усещане, както при високите кецове например. Те могат да се комбинират с дънки, тениски или суичъри и да впечатляват. При носенето на обувки на бос крак съществува опасността да се създаде дискомфорт от носенето, който може да се избегне с ползването на специални пудри, или спортни терлички. На пазара ще намерите всякакви дезодоранти за обувки, кремове или пудри за крака както и стелки които са ароматизирани с цел намаляване или неутрализация на неприятната миризма. В горещините краката супер лесно се изпотяват, а когато са без чорап, още повече така че е добре да го имате в предвид преди да обуете обувката на босо. За да избегнете миризмата на краката може да проветрявате обувките на балкона както и да ползвате 2,3 различни чифта.

 

Изборът е изцяло Ваш и Вие имате последната дума.