Skip to Content

heels mes2Несъмнено високите обувките с високи токове са красиви, но оказват лошо влияние върху здравето ни и рядко обръщаме внимание на този факт. Голям процент от уврежданията върху краката се дължат именно на високите и тесни обувки. Последеците от тях са разширени вени, кокалчета, болки при глезените, които са резултат от умората на предната част на стъпалото.

kupi-domo

Може би не знаете, но дори и токче от три сантиметра увеличава натоварването на краката в предната им част с около 30 %. Тази новина не е приятна за нито една жена, но е самата истина.

Най- неудобният и нестабилен модел дамски обувки с висок ток са отворените или по-точно сандалите с ток. Заради отворената си задна част те причиняват множество изкривявания, тъй като краката не могат да стоят стабилно с тънки каишки. Всяка, която е носила тези обувки, знае колко много се напрягат краката, докато ги носи. Затова колкото и да са красиви и модерни, по-добре ги избягвайте или поне ги обувайте колкото се може по-рядко.

Освен сандалите с високи токове, също така и сандалите с ниски токове са сред опасните модели летни обувки. Те водят до по-ниско кръвообращение, което от своя страна причинява застаряване на стъпалата. При много високи летни температури вероятността да скъсате или разтегнете сухожилие в резултат от носенето на тези модели дамски обувки е много голямо. Затова преди да ги обуете, се замислете дали искате ли да си причините тази неприятна и болезнена травма.

Фактите водят до единствения извод, че както високите, така и равните дамски сандали причиняват сериозни травми на краката. Ако не искате да се откажете токчетата си, избирайте обувки с височина на тока не повече от 5 см. Според специалистите това е най- безвредната височина. Помнете, че здравето е преди всичко, а красотата е само преходна.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90