Skip to Content

udobni obuvki mes Ако вечерта усещате болки в краката си, е много вероятно да сте изкарали целия ден с неудобни обувки. За да изберете подходящите, трябва да се съобразите с някои неоспорими факта.

kupi-domo

Ето какво точно имаме в предвид:

Трябва да знаете, че с възрастта краката се променят. Стъпалата се разширяват, тъй като мускулите на краката ни и сухожилията с времето се разтягат. Също така изтъняват и мастните възглавнички на ходилата. Затова не бива да ви учудва, че размерът на обувките, които сте носили цял живот, в един момент не ви отговаря. Ето защо, когато купувате обувки изпробването им е задължително. Ако „вашият“ размер се окаже по-тесен или по-малък, пробвайте следващия. Винаги купувайте този размер, с  който краката ви се чувстват най-добре. Освен това задължително пробвайте и двете обувки и се разходете за малко в магазина, за да усетите как ги понасяте.

Изборът на обувки зависи много от типа на краката. Всеки човек е индивидуален и има определен тип крак. Ако с вашата приятелка например носите един и същи размер, но имате различни стъпала, това означава, че в различните модели обувки вие се чувствате различно. Ако дадена обувка на вас ви е удобна, на нея може би няма да й бъде.

Лесно можете да определите какъв тип стъпало имате. За целта трябва да го намокрите, след което да стъпите върху лист хартия и да разгледате отпечатъка. В случай, че той показва по-голяма част от вашето стъпало, това означава, че то е плоско. Ако виждате по-малка част, значи имате извито стъпало. Ако виждате петата и пръстите и леко извит отпечатък, стъпалото ви е съвсем нормално. Добре е при първия и втория случай да се посъветвате с лекар.

Друг показател за неудобни обувки е болката. В случай, че имате болки в гърба, петите или колената, носете само обувки, които имат под петата подплънки, за да ви бъде по-меко стъпването. Ако ви боли големия пръст, носете по-широки отпред обувки.

Каквито и болки да имате, избирайте само комфортни обувки с гъвкава подметка.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90