Skip to Content

heels mes2 Обувките на високи токове са красиви, но продължителното им носене си оказват своето влияние върху краката ни. Колкото и да търпим в името на красотата, рано или късно болките се появяват и понякога за съжаление остават трайни. Ето защо е добре да знаете как да избирате правилните обувки.

kupi-domo

Всяка една жена трябва да притежава няколко чифта обувки: елегантни сандали с каишка на ток, без значение височината му; класически модел обувки, които да могат да се съчетават с всякакви дрехи; един по-удобен чифт- мокасини или пантофки; кецове или маратонки и за зимата дамски ботуши до коляното.

Дори и много да харесвате даден модел, никога не го купувайте, ако той не е по ваш размер. Ако обувките ви са малки, това несъмнено ще доведе до болки в краката, в следствие на което бихте могли да предизвикате други сериозни здравословни проблеми с гръбначния стълб. Ако пък обувките ви са малко по-големи, това може да се коригира със стелка. Ако имате обувки, които ви стягат, можете да ги отпуснете като ги потопите във вода и ги носите докато изсъхнат. Този ефект ще бъде положителен само ако обувките са изработени от кожа.

Колкото до идеалната височина на тока, специалистите препоръчват той да бъде не повече от 5 и 7 см.

Добре е обувките да се редуват, т. е. да не ходите постоянно с един и същи чифт. По този начин кожата им диша и те се запазват за по-дълго време.

Когато ходим на високи токове балансът на тялото се измества в областта на таза. Поради тази причина равновесието трябва да бъде насочено точно към тази зона.

Избягвайте да ходите с обувки на високи токове по 12 и повече часа в денонощието. Най-правилно е през деня да носите по-ниски и по-удобни обувки. Оставете високите токове за вечерта, когато е съвсем нормално да увеличите ръста си с няколко сантиметра.

 

 

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90