Skip to Content

petna Има много хитрости, за които не знаем или рядко се сещаме, а те могат много да улеснят грижата за външния ни вид. От това как да премахнем петна от дрехи и обувки до това как да осигурим повече място в гардероба си като сгънем по различен начин дрехите. Ето и някои от тях:

 

kupi-domo

 

 
Ако имате обувки, чанта или яке от велур, които изглеждат износени, можете да освежите вида им с помощта на мека четка за зъби. Просто трябва внимателно да ги изчеткате, за да паднат влакънцата от кожата.

С помощта на вазелин може оправите заял цип. И не само това. Вазелинът премахва леки петна по кожени обувки и им придава повече блясък

Водката може да ви бъде много добър приятел без да я пиете. С нея може да се премахвате неприятните миризми от дрехите си. За целта трябва да смесите водка и вода в пулверизатор, с който да напръскате дрехите, както и да придадете повече блясък на бижутата си.

Петна от пот по дрехите най-лесно се премахват с ябълков оцет. Преди да сложите дрехите в пералнята, капнете оцет върху петната.

За да освободите повече място в гардероба, не сгъвайте дрехите, а ги навийте на руло.

Петна от пудра или фон дьо тен по дрехите се премахват с бебешка мокра кърпичка. Когато бързате и ви се случи, не забравяйте този трик.

Копринените дрехи се изпират отлично с бебешки шампоан. Изсипете в леген хладка вода и сложете малко от шампоана, след това изперете на ръка.

Бирата и кетчупът са изключителни полезни за… почистване на златни и сребърни бижута. С парче плат, напоен с бира можете да изчистите златните си бижута, а с помощта на кетчуп и четка за зъби- сребърните.

Мазни петна по дрехите се премахват с помощта на веро. А петна по кожени якета с помощта на бебешка пудра.

 

 

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90