Skip to Content

ladyshshsh Рано или късно един погрешен избор на чифт красиви обувки може да се окажат неподходящи и резултатът да бъде болки и подути крака. За да не ставате тяхна жертва, трябва да знаете как да ги избирате.

kupi-domo

Никога не купувайте голям или прекалено малък размер! Знаем много добре какво означава да се влюбите от пръв поглед в даден модел обувки и как мисълта за тях да ги притежавате става все по-изкушаваща и все по-натрапчива, но никога не правете тази грешка. Ще платите не само материалната цена, но и цената на физическата болка.

И все пак, ако сте закупили голям размер, проблемът може да се реши с дебела стелка. Но ако обувките ви стягат, нещата не са толкова лесно поправими. Ако обувките са изработени от кожа, потопете ги във вода, обуйте ги и носете докато напълно изсъхнат.

Винаги поддържайте обувките си изряден вид за дълго време. Почиствайте редовно кожените, особено през зимните дни и възможно най-бързо, когато са полепнали със сол. Използвайте специалните вакси и спрейове, за да запазите кожата. Редувайте обувките, за да може кожата им да почива и да диша, когато не ги носите. Това е добре и за краката ви.

Избирайте тази височина, която на вас ви е удобна. Не избирайте прекалено високи, ако не можете да ходите с тях. Смята се, че нормалната височина на тока е от 5 до 7 см. Когато сложите обувки на висок ток, балансът на тялото се измества от стъпалата към таза. Затова трябва да се концентрирате и да пазите равновесие именно от тази зона.

Добре е през деня да ходите с ниски обувки, а високите да запазите за вечерта, за да може да не натоварвате тялото си и краката ви да си почиват. Да ходиш повече от 12 часа на висок ток си е истинско самоубийство.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90