Skip to Content

online shopping mesДнес все повече хора предпочитат да пазаруват през интернет всякакви стоки. Причините за това са няколко като основните са- пестене на време от дългото и изморително обикаляне по магазините; по- лесно намиране на желания артикул; по- ниските цени заради постоянните разпродажби и голямата комкуренция; по- голям избор на стоки и др.

kupi-domo

По отношение на обувките, обаче, все още има хора, които не се решават да поръчват през интернет мрежата, тъй като понякога се оказва, че жланите обувки пристигат с няколко номера по- малки или по- големи. За да избегнете подобен момент, в тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета.

Ако искате да поръчвате обувки онлайн, трябва да знаете точния размер на краката си. За да го определите правилно, трябва да направите следното:

Измерването става в края на деня, когато краката са леко отекли.

Вземете лист хартия, стъпете върху нея и с двата крака и очертайте с молив. Моливът трябва да бъде хоризонтално насочен, да не е под ъгъл, за да не премерите грешно.

Измерването се извършва и на двата крака, тъй като винаги е възможно единият да е малко по- голям от другия. Ако това се окаже така, вземете размера на по- голямото стъпало.

След това измервате дължината на най- отдалечените две точки и по този начин получавате дължината на стъпалото.

Често в описанието на даден модел обувки, които се предлагат в онлайн магазин се споменава дължината на стелката. Тя трябва да отговаря на размера на вашите крака и затова е хубаво да знаете колко сантиметра е. По стелката ще се ориентирате много лесно с вашия размер.

Различните производители ползват различни мерни единици- европейска, американска номерация и т. н. Обърнете внимание на тези номера върху старите си обувки. Има ги във всички спортни обувки. Така ще знаете какъв е вашия размер по друга номерация. Но винаги е добре да се водите от размера на стелките.

Когато знаете правилния си размер, бъдете сигурни, че ще получите това, което искате.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90