Skip to Content

komfortni obuvki mes На всяка жена й се е случвало да си купи обувки, които в последствие са се оказали неудобни и знае какво мъчение е да е цял ден с тях. Но има и такива жени, които се подлагат доброволно на този кошмар в името на красотата.

kupi-domo

Последиците от неудобни обувки, които убиват краката са мазоли, пришки, подутини, синини и т. н. А един от най-сериозните проблеми са образуване на разширени вени и бунион.  За да избегнете всичко това, купувайте само обувки, с които се чувствате комфортно.

Избирайте обувки, които са вашия размер. Те не трябва да са нито по-широки нито по-тесни.

Никога не носете затворени обувки на бос крак. За да избегнете образуването на пришки, използвайте дамски чорапи.

Обувките със заоблени върхове са много по-удобни от заострените. При вторите пръстите са постоянно притиснати и след време могат да причинят появата на бунион. Формата на обувката трябва да е възможно най-близка до формата на стъпалото.

Ако високите токове са ваша страст, намалете носенето им. Избягвайте да ги носите през деня и ги обувайте само вечер. За през деня избирайте по-удобни, които са малко по-ниски и с по-широки токове.

Залагайте на естествената кожа. Добре е обувките да са изцяло от такава кожа, за да може краката ви да дишат. От друга страна вътрешната част на обувките, която също е от естествена кожа, е много по-мека.

Обувките, изработени от естествена и мека материя, предотвратяват появата на гъбички и неприятна миризма.

Обръщайте внимание на свода на обувката, който трябва да пасва на свода на краката ви.

Добре е да редувате обувките и не носете едни същи всеки ден. По този начин краката ви си почиват и вероятността да ви излязат пришки е по-малка. Другият начин да предотвратите появата им по ходилата, петата и пръстите е като използвате специални силиконови стелки и лентички.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90