Skip to Content

obuvki-mesВъпреки, че вече навън е лято, сезонът на сандалите и джапанките, на наякои хора им се налага да носят затворени обувки, когато са на работа. И за съжаление, потенето на краката и умирисването са неизбежни в топлите дни. Тези, които спортуват, няма как да не обуят платненки или маратонки и при някои от тях положението е същото. Дори има хора, на които краката им се запотяват и по-отворени обувки.

kupi-domo

За да предпазите обувките си от лоши миризми, което се получава в следствие на нежеланото изпотяване на краката, просто спазвайте някои прости съвета:

Перете редовно стелките на обувките си. Ако се налага ги сменяйте с нови, като внимавате да не са кожени.

Не носете едни и същи обувки два дни поред. Сменяйте ги всеки ден, за да можетези, които днес сте носили, да се проветрят добре и да се отмирисат.

Избягвайте да носите обувки от изкуствена кожа. Естествената кожа има свойството да диша и не вреди на краката ви.

Някои специалисти съветват да слагате обувките си във фризер за кратко, тъй като температурата убивала бактериите, които причиняват лошата миризма. Съветвам ви да не го правите. Миризмата ще се завърне още на другия ден.

Най- добре си купете специална пудра за крака, която може да намерите във всеки един козметичен магазин, магазин за обувки или аптека. Тя действа както парфюма.

Снабдете се с пакетчета против влага и слагайте вечер в обувките си, след като ги събуете. Може да си закупите и специален спрей, който също е против влага.

Бебешките стоки винаги са ефектни и със сигурност качествени. Може да пробвате с бебешка пудра. С нея краката ви няма да се потят.

Каквото и да правите обаче, ако не поддържате редовна лична хигиена, всичко това няма да има никакъв резултат. Така че мийте редовно краката си всяка вечер преди лягане. И не забравяйте да сменяте чорапите си.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90