Skip to Content

С възрастта краката претърпяват изменения и затова всеки трябва внимателно да подбира обувките си. Едно от най- важното условие, когато става въпрос за ежедневни обувки, е те да са максимално удобни. Не бива да претоварвате краката си при продължително ходене, за да не изпитвате ненужни болки. Ето какво трябва да знаете за краката, за да знаете как да избирате подходящите обувки.shoes mes copy copy

С времето мускулите и сухожилията се разтягат и стъпалата стават по- широки, а в някои случаи стават по- дълги и мастните възглавнички изтъняват. Поради тези причини никога не купувайте обувки преди да сте ги пробвали, мислейки си, че знаете, че това е вашият номер, който винаги сте носили.

kupi-domo

Има различни видове стъпала и те не са еднакви за всички хора. Всеки трябва да знае какъв тип е неговото стъпало. Това помага много при избора на обувки. Най- лесният начин да определиет стъпалото си е като го намокрите и стъпите върху парче картон, за да видите отпечатъка. Ако той показва по- голяма част от стъпалото ви, значи имате плоско стъпало. Ако виждате по- малка част, значи стъпалото ви е извито. Нормално стъпало е, когато отпечатъкът е леко извит и се виждат пръстите и петата. При първите два вида е добре да се обърнете към ортопед, който да ви препоръча ортопедични стелки за по- голямо удобство.

Малко хора осъзнават, че ако имат болки в гърба или кръста, може да са причинени от неудобни обувки. Същото е и ако имате болки в петите или коленете. Тогава е добре да носите обувки с подплънка в областта на петата, с които стъпването ще е много по- меко. Ако ви болят пръстите, носете широки в предната част обувки.

Друг важен фактор е изборът на обувки да бъде съобразен с климата, където живеете. Лофично е това да се знае от всеки. Но по- важното в случая е никога да не купувате евтини зимни обувки, които пропускат вода и държат краката студени. Това нито е здравословно, нито пък се пестят пари, тъй като след време може да се наложи да ги давате за лекарства.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90