Skip to Content

zimni obuvki copyС настъпването на пролетта започваме да прибираме топлите дрехи и обувки и изваждаме от шкафовете по-леките. Обикновено съхраняваме зимните си вещи в гардероби, ракли, складове и все места, които почти не отваряме през целия топъл сезон. Някои  от тези хранилища задържат влага, която за съжаление разваля нашите дрехи и обувки. Затова е най-добре, преди да ги приберем, да ги почистим, изперем  и изсушим.

Препоръчително е дрехите да се зазимяват в платнени торби. Избягвайте найлоновите кесии, които смачкват дрехите, запаряват, в следствие на което се образуват  мухъл и неприятни миризми.

Всякакви якета, кожени палта, шлифери и други връхни зимни дрехи трябва да се съхраняват в памучни чували или чували от марля. Освен това, те не трябва да сбити една до друга в гардероба, а между тях трябва да има пространство и периодично да се проветряват. Ако искате да запазите кожените изделия за дълго време, не бива да ги съхранявате при температура над  18 градуса. Кожата се съхранява най- добре при по- ниска температура.

Едно от най- важните условия е да се предпазят дрехите от молци. За целта използвайте различни видове масла като мента, лимон или лавандула. Можете да си направите марлени или да си закупите готови  кесиики с лавандула, които да пъхнете във всички джобове и качулки .

Преди да приберете кожени сака и якета, трябва да ги почистите от вътрешната им страна с влажна четка, за да отстраните власинките и прахта. След това трябва да изчакате докато не изсъхнат.

Колкото до зимните обувки и ботуши, те най- добре се съхраняват в кутии. Препоръчваме ви да сложите във вътрешната част на обувките и ботушите намачкана хартия или вестник, сода или сол, за да не променят формата си и да попиват влагата. Преди да ги приберете, ги намажете с глицерин или естествен восък.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90