Skip to Content

zima  Носенето на боти и ботуши през зимата в комбинация със сняг, сол и киша може сериозно да повреди външния им вид. Поради това е от изключително важно да полагате необходимите грижи за тях, за да можете да ги носите по-дълго време. За щастие ние знаем как можете да спасите любимите си модели от неблагоприятните удари на лошото време, както и да заличите появили се вече петна. Ще ви разкрием няколко хитринки, които да използвате,  за да вдъхнете нов живот на вашите ботуши.

kupi-domo

Ако любимите ви зимни обувки имат драскотини, можете да ги заличите по следния начин:

Вземете една клечка за уши, потопете я в зехтин, след което трябва да натъркате с нея драскотината. Движенията трябва да бъдат по дължината на драскотината, а не надолу и нагоре. Накрая избършете мястото със суха кърпа.

Ако любимите ви зимни обувки имат наранявания, навлажнете с малко вода един парцал, след това сложете и малко сода за хляб. Разтъркайте с парцала внимателно и много нежно увреденото място, след което леко избършете с влажна кърпа.

Ако обувките ви имат драскотини и наранявания по токчетата, сложете малко количество вазелин върху суха кърпа, разтъркайте драскотините и накрая забършете с чист парцал.

Въпреки, че зимата все още е благосклонна към нас и навън времето е прекрасно, добре е да знаете какво да правите със солените петна. Както знаете, всяка зима тротоарите и улиците се поръсват със сол, за да се избегнат заледени участъци. Това е добре, но от друга страна е неприятно за нашите зимни обувки, защото солта оставя петна върху тях. Така че, ако обувките ви имат солени петна, отидете в кухнята, защото там ще намерите всичко необходимо, което ще ги  „разкраси“. В чаша смесете на равни части оцет и вода. С тази течност трябва да напоите мек парцал, с който да избършете петната от обувките си. Тази смес ще премахне всички натрупвания, при това без да увреди кожата на обувките. Накрая забършете с чиста влажна кърпа.

Be the First!

Leave a Reply


Catchable fatal error: Object of class WP_User could not be converted to string in /home/mesbglrz/public_html/blog/wp-content/themes/linenity/comments.php on line 90