Гортекс обувки

Posted by admin 02.12.2019 0 Comment(s)

Историята на марката GORE-TEX (Gortex), според официалната информация, започва през 1958 г., когато Бил Гор и Вийв Гор слизат в мазето на собствения си дом и основават WL Gore & Associates, която започва да се специализира в иновативни продукти.

През 1969 г. синът им Боб Гор, може би в същото мазе, експериментира с флуоропласт (политетрафлуоретилен) и установява, че ако този полимер се разтегля по специален начин, както и че това може да го направи милионер.

 

Наистина WL Gore & Associates оттогава успява да заеме водеща позиция в индустриалните приложения на политетрафлуоретилен (PTFE) и неговата опъната версия (ePTFE). Специфичните характеристики на този материал позволяват използването му в медицината, космическите технологии, електрониката, както и в текстилната промишленост.

 

Първоначално разработвани за НАСА, специалните, дишащи тъкани, базирани на ePTFE, правят пробив в областта на дизайна на дрехи за открито. Новите „интелигентни“ тъкани биват наречени GORE-TEX, а WL Gore & Associates става първият производител на материали за мембрани от пори за пътни облекла и обувки.

Оттогава марката GORE-TEX постига впечатляващи резултати. Тя все още е един от лидерите на пазара на мембранни материали, който доставя своите продукти на най-големите световни производители на дрехи и обувки за туризъм, алпинизъм и други дейности на открито и спорт.

 

Гортекс кубинки, обувки и боти от мембранни материали GORE-TEX могат да бъдат върнати, заменени и ремонтирани безплатно за всеки клиент, независимо от срока на употреба на продукта и марката на неговия производител. На пазара в България има голям избор от спортни, туристически и защитни облекла, аксесоари и дамски и мъжки обувки с мембрана gore-tex.