Чизми естествена кожа

Posted by admin 01.11.2019 0 Comment(s)

Малко за историята на ботушите

 

Първоначално високите ботуши са били изключително елемент, присъстващ единствено в мъжкия гардероб. Представете си мъж с високи ботуши. Не можете, нали? Такива чизми от естествена кожамежду другото, е било част от униформата на офицерите от кавалерията. В такива обувки войниците са се чувствали удобно, особено когато им се налагало да прекарват много време на седлото. През 17 век обикновените хора са подражавали на буржоазите. Петър I бил един от онзи любители на високите ботуши и изработвал по поръчка такива за себе си, тъй като не всички в Русия можели да го направят по това време.

Може би благодарение на Екатерина Велика, която обичала да използва елементи, характерни на мъжкия гардероб, т.нар. чизми от естествена кожа станали част от  женската мода. През 20-ти век жените се еманципирали и тъй като вече можели да си позволят по-спокойни модели ботуши. Мъжете разбира се веднага започнали да проявяват интерес към провокациите в дамската мода. Ботушите удължават краката и в комбинация с къса пола се получава зашеметяващ комбо.

 

Съвети за търсене на класически ботуши над коляното

 

Сега самите ние можем да видим, че модерните дамски чизми естествена кожа не са рядкост. Почти всеки магазин за обувки ще ви предложи богат избор от няколко десетки различни модела. Високите дамски чизми естествена кожа онлайн, които жените често носят в студеното време, се предлагат във всякакви модели, стилове и цветови схеми. Зимните ботуши над коляното са изключително топли и уютни. В нашия е-магазин mes.bg предлагаме богат избор от модели. Между другото, с такива ботуши чизми естествена кожа няма да изглеждате вулгарно. Това е най-добрият вариант за тези, които харесват ботуши с висок връх, но не искат да изглеждат предизвикателно.