Зелени спортни обувки – зелени маратонки

Posted by admin 10.08.2019 0 Comment(s)

В този малък материал, ще разгледаме зеленият цвят като основен в различните видове спортни обувки, сникърси и маратонки. Много е интересно да се наблюдават процесите и тенденциите в модата. Интересно е да да се наблюдават промените във вкусовете на хората през годините и да се правят паралели между модата, аксесоарите, цветовете в дизайна, в обзавеждането и т.н. Оказва се, че това, което е популярно и хит за един сезон в облеклото, не съвпада с това, което е примерно при плочки за баня, но в по-общ план има генерални тенденции, които се очертават като общо.

 

Една такава тенденция е използването на зеления цвят в дизайна. Модата да се носи зелено като облекло, обувки, да се обзавежда в зелено идва от завръщането на човешкото усещане и опит за завръщане към природата. Не случайно казваме, зелена енергия, зелени технологии, зелено производство, все неща, които издават стремежа да се щади природата и да се използва цветът, който е на характерен за пълнотата на нейния живот. По този начин, зеленото навлиза и в модата, и в модните аксесоари и дори в спортните обувки.

 

Зеленото в маратонките съвсем нормално се появява във всичките си нюанси. Най-разпространено е класическото зелено, което се среща в по-обикновените модели маратонки, които са патент на големите марки производители. Зелените кецове също са нещо типично като спортни и градски обувки сред тинейджърите. Ниски или високи зелени кецове са перфектни за баскетбол, футбол, волейбол, и други спортове, които децата могат да практикуват на училищните терени през уикенда или след часовете.

 

В своите си разновидности, зеленият цвят като основен за маратонки, може да предава различни послания, идеи, излъчване. По-тъмното зелено се използва за стилни маратонки, които не са толкова за спорт, колкото за представителност и за самочувствие по време на разходка. Има и модели маратонки, в които крещящото зелени и по-светлите нюанси създават луксозни и екзотични модели маратонки. Ако сте почитатели  на зелено и искате да усетите свежестта на този цвят върху стъпалата си, изберете модел спортни обувки, сникърси или маратонки в зелен цвят изцяло по ваш вкус.