Здравите крака зависят от удобните обувки

Posted by admin 16.07.2019 0 Comment(s)

Знаете ли, че наследствената предразположеност, тежката работа и дори няколко травми в рамките на кратък период от време по отделно са далеч по-малко рисокови фактори за това да развиете синдрома на вечно изморените или болящи крака? Истината е, че основната причина да не можете да се похвалите със здрави крака, обикновен, е неправилният избор на  обувки. Със същата сила, ортопедите от години твърдят и повтарят на своите пациенти, че здравите крака не просто зависят от удобните обувки, ами се и поддържат с такива. Дори да имате тренирани, силни и издържливи крака, няма как те да останат такива и във форма, ако ги измъчвате с некачествени обувки

 

Обаче удобството на един чифт обувки няма как да се дължи само на качествената изработка, респективно на материалите, от които те са изработени. Всъщност, един чифт мъжки обувки, например, може да бъде крайно неудобен за Вас, но пък да е перфектният вариант и синоним на истински комфорт за друг мъж. Правилното напасване на формата на обувката с тази на ходилото ви е ключово в откриването на удобството като гаранция за здрави крака.

 

Естествено, обувките, които са по мярка, са най-удобни. Начинът, по който ги носим, е с не по-малко значение. Повечето хора не бива да носят своите обувки на бос крак (дори да е супер модерно), защото са застрашени от пришки и рани.

 

И още един любопитен факт: много по-важно е материалите отвътре, а не тези отвън, да са естествени като кожа или велур, защото именно те имат основен допир до кожата и крака ви, изобщо. Помислете върху това следващия път, когато решите, че визията на избраните от вас обувки е най-важна.