Завръщането на „котешките муцунки“!

Posted by admin 01.03.2019 0 Comment(s)

Името „котешки муцунки“ идва от английските средно високи и тънки токчета, които този сезон отново се връщат на преден план в света на дамската мода. Осмелете се да ги носите и бъдете в синхрон с тенденциите!

 

Тези обувки могат да бъдат и с по-висок ток, но по някаква причина, в модните среди е възприет принципа, че те трябва винаги да бъдат с нормална и удобна за носене височина. Може би няма жена, която да не харесва тези неустоимо сладки и романтични обувки, чиито ток обикновено е около 3.5 см. Те могат да бъдат с лаконичен, семпъл дизайн, с панделка или друга декорация, в неутрален или ярък цвят. Във всеки случай този модел е изключително популярен.

 

Тези обувки са перфектна и стилна алтернатива на по-трудните за носене обувки с висок, тънък и неудобен ток.

 

Не е случайно, че светът на модата е започнал отново да преоткрива предимствата на този модел. Тези обувки са практични и красиви в еднаква доза, като същевременно изглеждат еднакво модерно, носени върху краката на британския премиер, някой топ модел или обикновена жена. Освен това няма жена, която да може да устои на техния чар?

 

Малко история...

Тези обувки се появяват за първи път през далечната 1950 г. като обувка с практически предимства. В началото те се използват като "образователни" обувки с малък ток за млади момичета. Нормално, тези обувки с токчета били неподходящи за деца на възраст до 13 години и по-малко, така че първоначално момичетата носели ниски „котешки муцунки“, за да може постепенно да свикнат с по-високи токчета. През 60-те години този модел се радва на огромна популярност сред жените от всички възрасти (те стават известни чрез филмите в Холивуд, благодарение на модната икона Одри Хепбърн, която ги превръща в абсолютната тенденция по онова време). Тенденцията се завръща отново през 80-те години.

 

Що се отнася до името им „kitten heels“, то може да не е най-феминисткото, но произхожда от галеното назоваване на момичета "котенца" е причината те да станат популярни именно с това име.

Как да ги носите?

„Микс енд мач“ е ключът към успеха. Някои жени обичат да ги носят с панталони, завършващи над глезена, както и с дълги поли и рокли. Подходящи са за дънки (особено интересен избор) и къси поли (правят силно изявление на стил). Носете ги за вашите професионални ангажимента и в офиса с права пола и сако или като безсмъртната Одри Хепбърн с малка черна рокля, както във филма "Закуска в Тифани".