Защо сме против обувките втора ръка?

Posted by admin 05.11.2019 0 Comment(s)

Пазаруването на стоки втора ръка стана особено популярно не само по целия свят, но дори и по родните географски ширини. Идеята съвсем не е лоша, но ние сме на мнение, че за разлика от дрехите и дори техниката, когато става въпрос за обувки, не е особено удачно да разчитате на секънд хенд индустрията. Ако се чудите защо заставаме толкова категорично против концепцията за обувки втора ръка, вижте голяма част от нашите основателни причини сега:

С времето повечето от тях губят формата си

И това не е само защото остаряват. Дрехите също остаряват, но за разлика от тях, при обувките има една важна особеност. Ако обувката е качествена, което се предполага щом и втора употреба тя може да се продаде и използва, обикновено, тя е от естествен материал, който както добре знаете, се напасва индивидуално на всяка форма на крака. Следователно, едни кожени боти вече са се отпуснали до степента, необходима за първия им собственик да ги носи. Твърде вероятно е тази форма да не пасва на вашето стъпало. 

Риск от гъбични инфекции

За съжаление, не всяка фирма, разполагаща със стока втора ръка е достатъчно коректна, за да осигури нужното дезинфекциране на своите обувки. И тук отново правим паралел с дрехите. При тях наличието на петна не е особено опасно. Но риска да хванете гъбички от „новите“ си сандали секънд хенд съвсем не е готина идея, нали?

Цени и качество – съотношение

Факт е, че повечето секънд хенд магазини предлагат стоки на килограм. Цената се образува от гледна точка на тежестта на самия артикул. Следователно, най-скъпите продукти са именно обувките (един чифт сандали може да ви струва колкото 5 чифта ризи, например). Цената може да достигне размера на стандартната цена на нови обувки, та макар и с две нива по-надолу като качество. Но поне обувките ще са нови!