Защо се чупят токовете на обувките?

Posted by admin 05.01.2019 0 Comment(s)

Счупването на ток е неудобство, което може да се случи в живота на всяко момиче. Това винаги се случва в най-неподходящия момент. Обикновено дамите изпращат стария чифт обувки в контейнера за боклук. Но какво причинява разрушаването, поради което се чупят токовете?

 

Основната причина за счупването на тока е лошото качество на самите обувки. Налага се да разчитате на честността на производителите, а 100% добросъвестните сред тях, със всеки изминал ден стават все по-малко и по-малко. Мнозина се опитват да използват възможно най-евтините материали за шиене на обувки, а технологичният процес на производство се извършва с множество нарушения.

 

Всъщност причината за счупването на тока може да бъде следната. Производителят решава да спести пари и използва нискокачествена стелка, така че скобата за фиксиране на тока не след дълго да я разкъсат. Така се стига до проблеми с инсталирането на скобата, която е отговорна за поддържането на тока на мястото му. Често това неприятно събитие се случва особено при производството на обувки на конвейери. Липсата на други елементи, които може да са прекалено тънки или не са с добро качество, може да е друга причина.

 

Втората, много често срещана причина за счупване на тока е неправилното използване на обувките от самия потребител. Само си представете какви са последствията при комбинирането на тези два фактора.

 

Третата най-важна причина за счупването, колкото и да изглежда странно, е височината на тока. Това значи, че колкото по-висок е тока на любимия ви чифт обувки, толкова по-вероятно е, че скоро ще имате проблеми като отлепване или счупване. С други думи е необходимо да се признае, че при много високите токове е налице и максимално натоварване.

 

В комбинация с не най-високото качество на обувките играе роля и настилката на ландшафта. Всичко това бързо води до износване на тока и увреждането му.