Защо да носим обувки с токчета?

Posted by admin 09.03.2019 0 Comment(s)

Факт е, че обувката с висок ток променя значително не само начина, по който стоим и ходим, но и начина, по който се чувстваме. Могат ли обаче те да компенсират болката в краката от носенето на високите тънки токчета?

 

Учени от Американския институт за здраве на гръбначния мозък твърдят, че 72% от жените носят токчета в определен момент от живота си. Всъщност много жени вече ги  носят ежедневно (49% във възрастовата група 18-24 години, 42% във възрастовата група 20-49 г. и 34% в групата на 50-те и повече години). За много жени носенето на токове е лош навик, тъй като те са източник на много проблеми (лумбални нарушения, нежелен натиск върху краката и т.н.). Освен това, колкото и добре да си е изкарала една жена по време на една нощ в клуба, не може да се отрече, че болката е неописуема…

 

Но ако има толкова аргументи против токчетата, защо настояваме да ги носим?

 

 • Високите обувки придават женственост

Същите проучвания показват, че жените, които носят токчета изглеждат по-женствени, отколкото, когато са с ниски обувки. По-специално, по време на експеримент, правен в затъмнена среда, се установило, че жените, които са с високи обувки, ходят по по-женствен начин, когато са обути с токчета.

 

• Високите обувки приковават вниманието на мъжете

Според допълнителни експерименти, жени, носещи токчета се радват на много повече внимание от мъжете. В експеримент са включени млади жени, седящи в един бар. Те са ставали обект на запознанство от страна на мъжете много по-лесно и бързо. В резултат на изследването е изчислено, че на мъжете им трябвали около 14 минути да се приближат до жените и да поискат от тях да се запознаят. При носещите високи обувки участнички в експеримента, времето се съкращава наполовина (7 минути)! Впечатляващо, не мислите ли?

 

 •Високите обувки ни карат да изглеждаме по-убедителни

В друг експеримент, където жените с ниски обувки и жени с токчета спрели минувачи за малко пазарно проучване, 40% от мъжете са се спряли при дамите с ниски обувки, 60% от мъжете са спряли при дами, които са носили средно високи токчета и 90% от мъжете са спряли при дами, които са се осмелили да носят високи токчета!