Видове подметки за обувки

Posted by admin 01.07.2019 0 Comment(s)

Обувката е елемент от облеклото, използвана за защита на краката. Като цяло носите обувки, когато искате да се придвижите от едно място на друго и ви интересува сигурността на краката ви, но модата също играе роля. Обувките могат да се различават по стилове, размери и цени. Всеки иска да е атрактивен и желан и затова има различни видове обувки за всеки вкус. Обувките осигуряват комфорт на краката и са символ на модата. Освен това, те отразяват личността на отделния човек.

 

Когато купувате обувки, естествените въпроси възникват в съзнанието ви – какъв е стилът и размерът на обувките. Има различни видове обувки като мъжки обувки, дамски обувки, детски обувки, спортни обувки, танцови обувки, работни обувки, официални обувки и ежедневни обувки.

 

Обувката се състои от различни части и в този пост ще разгледаме всяка част поотделно.

 

Стелка

Долната, вътрешна част на обувката се нарича подметка, която, разбира се, защитава стъпалото. Има различни видове подметки, сред които се отличават ортопедичните, анатомичните и т.н.

 

Ходило

Долната част на обувката се нарича ходило и с нея се стъпва на земята. Функцията на ходилото е да поддържа стъпалото. Много жени харесват обвуки, които са повдигнати в областта на петата. Друга част, предпочитат обувки с ток, за да изразяват отношението си към модата, както и своята увереност и стил.

 

Подметка

Подметката е част от обувката, която е в пряк контакт със земята. Тя може да се състои от единично парче или различни парчета от разнообразни материали.

 

Междинна подметка

Слоят между подметката и ходилото е подходящ за поемане на удари. Различните видове обувки имат различен материал за абсорбиране на удари. Компаниите-производители използват различен материал за междинните подметки.

 

Горна част (Сая)

Горната част на обувката помага за задържането на обувката върху крака. За нея няма какво толкова особено да се каже, освен, че се вижда най-напред и съответно е оцветена с различен цвят, според желанието на клиента.

 

Аксесоари за обувки

Има различни аксесоари на обувки като кутия (чанта) за обувки, връзки за обувки, боя за обувки и обувалка за обувки.

 

Поддръжка на обувки

Има различни методи за поддръжка на обувки. Поддръжката на обувката може да се извърши с подмяна на петата, подмяна на подметката, полиране и много други.

 

Стилове на обувките

Дамските обувки се предлагат в различни стилове, като ботуши, обувки, сандали, чехли, мокасини, маратонки и други. Много обувки са достатъчно удобни, за да се носят през целия ден. Има различни видове обувки за различни случаи.