Видове елегантни обувки

Posted by admin 01.07.2019 0 Comment(s)

Елегантните обувки са съществена част от гардероба на всяка дама. Те могат да се разделят на три вида: за свободно време, социални събития и коктейлни вечери.Елегантни обувки за свободно време

Тези обувки са напълно подходящи за ежедневните ви задължения, когато отивате на пазар, планина, пикник, обяд с приятел или каквото друго правите.  Хубаво е тези обувки да са в неутрални тонове, тъй като те трябва да си подхождат на дрехите, с които носите.

Един добър вариант са балеринките и мокасините. Първите правят краката ви да изглеждат по-слаби и елегантни. Вторите са идеални за дълги разходки или пътуване. Те са изключително леки и удобни. Подходящи са за почти всички сезони. Напълно подходящо допълнение са към спортно-елегантния ви стил.

 

Елегантни обувки, които са подходящи за социални поводи

Те са напълно удобни, когато отивате на кино или пък на вечеря. Средната височина на тока може да ви направи по-високи, но няма да добави строга нотка на официалност, а напротив – ще засили небрежния ви вид.

Тъмно шоколадовото кафяво е напълно подходящо, ако искате да бъдете строги във външния си вид, но без да привличате внимание към обувките или облеклото.  Тези обувки са наистина практични и е хубаво да инвестирате малко повече пари в намирането на красив модел и материал.

 

Вечерни или коктейлни елегантни обувки

Тук вече има значение формата, материалът, цветът и петата. Тези обувки са предназначени за по-специалните моменти в живота ни.  Ако сте любителка на високите токове, то това наистина е най-подходящия момент, в който да им се насладите.

За ефирност и елегантност можете да заложите на обувки изработени от сатен или коприна. Блясъкът е присъщ на по-ярките цветове и благодарение на тях тоалетът ви може да има по-шикозно излъчване.

Все пак не забравяйте, че вашето удобство и комфорт са на първо място и не си струва да купувате обувки, които не могат да ви ги осигурят.