Важни летни съвети за вашите обувки

Posted by admin 11.07.2019 0 Comment(s)

Има нещо супер секси в дамските летни обувки.  Но има и много но, за които трябва да обърнете специално внимание, ако не искате да нараните краката си през лятото, да останете с мехури след дълга разходка с не толкова удобните кецове или пък ако държите не само да сте добре обути, но и да ухаете добре…от страна на краката! В тази връзка можете да прочетете следващите ни съвети, които са особено важни за вашите летни обувки:

 

Преминаването от затворени обувки към сандали трябва да е плавно

Или накратко, не слизайте от дамските си високи ботуши директно на чехли или сандали. Преминете през някоя полуотворена обувка или пантофки, защото до преди няколко месеца кракът ви е бил изцяло изолиран и предпазван от всякакви вредни фактори във външната среда и не е свикнал да бъде открит на опасности и рискове.

 

Последни проучвания сочат, че джапанките прашки, всъщност, са вредни

Затова не ги ползвайте за разходки или изобщо за продължително време. Запазете любимите си чехли с прашка отпред за плажа и за никъде другаде.

 

Два трика срещу мехури по краката

Според проучванията всяка трета жена страда от такива, а най-често, те се появяват през лятото и то от тесни или високи обувки на токчета. За да ги избегнете, разтъпчете предварително новите си обувки.  Друг вариант е да поносите тези обувки, които знаете, че обикновено, ви причиняват рани, с чорапи, преди да стартирате лятната си визия с тях. И още един трик: намазвайте с крем – и то мазен – петите си, преди да обуете обувките. Няма да повярвате колко много болка ще си спестите с този трик!

 

За да не миришат нито обувките, нито краката

Чисто и просто след продължително носене ги проветрявайте. А ако миризмата е силна, оставете ги със сода бикарбонат в областта на пръстите за една нощ!