Три от най-често допусканите грешки в модата

Posted by admin 02.06.2019 0 Comment(s)

Разберете кои са най-често срещаните модни грешки, които жените допускат.

 

 

Грешни обувки

 

Обувките са едно от най-уязвимите места в женския гардероб. Важно е да помним основните табута тук.

Не носете тъмни обувки на боси крака, със светли дрехи или прозрачни чорапогащи. В такъв случай изберете бежови или кремави обувки. В противен случай обувките визуално скъсяват краката.

Ниските дами може да носят разкроени дънки и панталони с платформи или обувки с равна, но дебела подметка, които да покриват обувките. Този банален трик ще ви помогне да изглеждате по-високи и по-слаби.

Класическите спортни маратонки са разрешени само във фитнес центъра или спортната зала. За града са създадени по-елегантни модели спортно-елегантни обувки. Единственото изключение, може би, са белите обувки със спортен силует и плътна подметка - днес модните тенденции дори ги насърчават.

 

 

Всички цветове на дъгата

 

Искате ли да добавите цвят към ежедневието си? Само не забравяйте, че във всяка визия, независимо дали е вечерна или ежедневна, трябва да има едно ултра цветно нещо. Запомнете: само едно! Става въпрос, както за цвят, така и за отпечатъци. Трябва да бъдете особено внимателни с последните и е по-добре да не ги смесвате изобщо, ако не сте професионален дизайнер, стилист или модист. Можете да смесвате цветовете, но отново, без да прекалявате. В облеклото ви трябва да има максимум три цвята (златното правило) и само един ярък нюанс. Ако има повече, няма начин да изглеждате достатъчно елегантно и да създадете положително впечатление.

 

 

От понеделник до събота

 

Не носете едни и същи дрехи всеки ден. Има облекла, които са за делник, но има и такива за уикенда. Не правете твърде смели съчетания между елементи на вашия гардероб, предназначени за офиса, с такива за свободното време или за почивка извън града. Не смесвайте някои елементи от класическия с такива от ежедневния стил. Ако носите официална рокля с тънки обувки, комбинирайте с елегантно сако, а не с жилетка. Такъв вариант не е оригинален, а неподходящ.

 

 

Тъкани и принтове

 

Внимавайте с комбинацията от тъкани и текстури. Лека плисирана пола от шифон и сако не са най-доброто съчетание. В този случай подобна пола, но изработена от плътен плат и тънка жилетка от кашмир, ще изглежда доста по-добре.