Съвети за поддръжка на велурени обувки

Posted by admin 21.06.2019 0 Comment(s)

Всеки е чувал поговорката: „Три пъти мери, един път режи“.  Тя се отнася с пълна сила за поддръжката на велурените обувки.  Вижте някои простички съвета, които ще ви помогнат да запазите велурените си обувки свежи и нови за дълго време.
 

Първото нещо, с което трябва да се сдобиете е специален спрей за набук или велур. Този спрей ще ви помогне да запазите новия вид на обувките си и ще ви помогне да ги предпазите от появата на неприятни петна.  В следващите редове ще прочетете как да се справите, когато обувките ви имат нанесени петна, които са упорити и не знаете как да махнете.
 

Важно е, както при всяко друго нещо, да направите тест върху обувката. Сложете на малко незабележимо място от препарата за обувки и вижте как ще подейства и отрази на материята.  На пазара се предлагат достатъчно качествени материали за почистване на велур или набук, просто изберете един и да вижте как ще реагират на материята на обувките.

 

За по-трудните и упорити петна върху велурените ви обувки можете да използвате специални гъби, които са направени именно с тази цел.  Те са може би най-доброто оръжие срещу петната, а също така тяхната деликатна текстура ще ви помогне да запазите повърхността и свежия вид на любимите си велурени обувки.  По този начин ще им се радвате дълго време и ще можете да ги носите постоянно. Освен това, ако използвате сапун или вода, можете да им навредите, тъй като велурът е доста деликатна материя, в сравнение с изкуствената кожа и синтетични материи.
 

След като приключите с основната процедура по почистването на велурените обувки, е време за един последен щрих. Вземете мокра кърпичка, която е специално пригодена за тях, и забършете повърхността. Месингът, от който е направена кърпичката, ще придаде блясък на повърхността.