Сребристи обувки и чанта

Posted by admin 01.09.2019 0 Comment(s)

На празници и фирмени партита всички дами носят най-ярките си дрехи, за да изглеждат тържествено. Все пак, сребристите обувки и чанти са елементи, носенето на които не е добре да се ограничава само до такива празнични събития. Всъщност, в наши дни виждаме навсякъде около нас момичета да носят лъскавите аксесоари, не само вечер, но дори и сутрин! Каква е тайната? Носете ги навсякъде и винаги, когато чувствате че са подходящи, но внимавайте да не прекалите с тях, за да не ги превърнете в… клише.

В магазинската мрежа ще откриете богат асортимент от лъскави чанти и бални обувки на платформа, с тънък и висок ток и много други шкозни опции.

 

 

Малко история

 

Говорейки за днешните бални обувки, напомнящи на айсберги, следващото нещо, което, може би, ви идва на ум, е тяхната история. Питате ли се кога за пръв път са се появили? Откъде идват? Поп идолът Майкъл Джексън, например, ги обичаше и често носеще такива на концертите си. А спомняте ли си времето на дискотеките от 70-те и 80-те години? Истината обаче се губи в дълбините на времето! Всъщност тяхната история започва в древен Египет с фараона Тутанкамон. Според официалното списание Smithsonian Museum, когато саркофагът му е бил открит през 1922 г., дрехите му са били покрити със сребриста повърхност. Историците смятат, че тяхната цел е била да осигурят финансовия  просперитет на фараона в задгробния живот.

 

Изглежда, че връзката на лъскавите аксесоари с парите продължава, тъй като английският термин идва от арабската дума, означаваща "монета", докато дрехите и аксесоарите с лъскаво покритие (преференциално) или други материали от благородни метали - носят силни символи. В някои случаиь те дори функционират като редовни валути за покупка и продажба. Също така, в Египет, Индия и Перу се е смятало, че такива текстури са премахвали злите духове.

 

По късно лъскавите облекла и обувки са имали напълно декоративно предназначение, украсявайки дрехите на жените и мъжете във викторианската епоха, и след като тази епоха залязва, модата да се носят се възражда стилистично през 20-те години, малко след откриването на гробницата на Тутанкамон.

 

 

Съвременна естетика

 

В днешно време сребристите дрехи и обувки обикновено са направени от пластмасов винил, което ги прави по-устойчиви. Що се отнася до техните алтернативи, както казахме по-рано, тенденциите диктуват да ги носите от сутрин до вечер, а не непременно само при официални обстоятелства. В търговската мрежа се предлага голяма разнообразие спортни обувки и чанти комплект от лъскави материали.

 

 

Как да ги комбинирате:

 

 ► С деним за ежедневните ви изяви или със сравнително удобно облекло, за да можете да ги носите през целия ден.

 ► Не се страхувайте от парчета с малки (или по-големи) детайли в сребристо, но също така и колоритни дизайни, които ще ви накарат да се отличите от тълпата.

 ► И накрая, ако се колебаете да ги рисъедините в облеклото си, изберете аксесоари като шапки, шалове, обувки, чанти на най-ниски цени, които ще подчертаят стила ви, без да харчите цяло състояние за тях.