Спортни сандали

Posted by admin 05.09.2019 0 Comment(s)

В далечното минало имаше предразсъдъци, че спортни сандали за момиче могат да се носят само с шорти, дънки и панталони. В наши дни вече е прието да се носят с рокли, поли, панталони, гащеризони и др. С този пост ще ви разкажем малко за спортните сандали, тяхната история и невероятни факти за тях.

Знаете ли, че спортните сандали произхождат от маратонките? Да, именно от маратонките, които винаги носите – легендарните обувки, предназначени за спорт или разходки. Самите маратонки според някои експерти биват изобретени от марката Keds,  регистрирана през 1916 г. Компанията започва да произвежда обувки, които всички в наши дни наричат ​​маратонки. Заслужава да се отбележи, че те станаха популярни едва през 30-те години, когато компаниите успяха да достигнат до спортистите. Тогава знаменитостите започнаха да ги носят и те покориха сърцата на света. Освен дамски съществуват широка гама детски спортни сандали и спортни мъжки сандали.

 

Между другото, маратонките започват да се наричат така ​​поради факта, че с тях може да се движите безшумно и да се промъквате незабелязано. Произходът на името им идва от английския глагол sneak sneak, така че те нямат нищо общо с шоколада със същото име.

 

В миналото отличителна черта на маратонката беше вулканизираната подметка, а горната част можеше да бъде изработена почти от всичко: от плат или кожа, висока или ниска, с дантели или велкро. Днес всички „спортни“ обувки с равна подметка и затворен връх се наричат ​​маратонки.

 

През горещото лято, на никой не му харесва да ходи със затворени маратонки. В топлите слънчеви дни всички искаме да чувстваме с краката си свобода и лекота, така че топлия летен въздух да гали краката ни. Затова препоръчваме различни варианти за носене на спортни сандали. Разбира се, в търговската мрежа има изключителн много опции. Популярните модели спортни сандали на платформа или равни туристически сандали са по-скоро сдържани и елегантни, но в същото време придават на походката невероятна елегантност и лекота и създават несравнимо чувство на прохлада и комфорт.