Синдромът “купувам само евтини дамски обувки”

Posted by admin 17.04.2019 0 Comment(s)

Знаете ли, че манията по обувки си има вече толкова много разновидности, че в психологията би могло да се отдели цял един клон за науката, изучаваща връзката между личността на една жена и нейните дамски обувки? Така например, съществува един синдром, наречен „купувам само евтини дамски обувки“ и той, между другото, е доста популярен напоследък. Сигурно за някои от вас такъв подход в покупката на дамски обувки е странен…В крайна сметка, всички ние обичаме и предпочитаме луксозните и скъпи обувки, нали? Оказа се обаче, че не при всички жени е така. Някои дами предпочитат евтини дамски обувки. Вижте защо…

 

Предпочитат да имат повече чифтове дамски обувки, пред  един, но качествен и луксозен

Обикновено, свързваме това със стремежа на жената да превъзхожда останалите, а също така и да избие някакъв комплекс. В същото време, понякога, начинът на живот изисква наличието на повече чифтове дамски обувки, поради което може да ви се наложи да избирате именно вариантът с евтините модели пред този с качествения, но единствен.

 

Разминаване в стиловете на наличното облекло

Това или е жена, която обича да импровизира и не се страхува да смени стила си от ден за ден, или е дама, която все още не е намерила своето АЗ. При всички случаи говорим за доста, даже прекалено разнообразен гардероб, който изисква и разнообразни дамски обувки – официални, спортни дамски обувки и т.н.

 

Невъзможност да се устои на една промоция

Тук дори нещата не опират до фактора обувки, а до синдрома на постоянно притегателната сила на промоцията. Има хора, които много силно се влияят от рекламата и само при думите промоция или разпродажба, те вече са излезли навън или влезли в онлайн магазина, за да пазаруват. Те купуват не толкова защото им е нужно нещо, а защото са чули, че то е намалено.