Правила за обличане (Част 2)

Posted by admin 14.08.2019 0 Comment(s)

При избора си на дрехи всеки трябва да спазва някои основни правила. Вече споделихме с вас една част от тях. Вижте втората част на правилата за обличане, които са също толкова полезни, колкото и тези от първата.

 

Колко дълга трябва да бъде вратовръзката?

Този въпрос касае най-вече хората, занимаващи се с бизнес или работещи в компания, където има строг дрескод. Прието вратовръзката да достига до последното копче на ризата, но не и до колана. Това правило се спазва стриктно и според някои дизайнери мъжете имат повече нужна от насочване в стайлинга си, отколкото жените. Основната цел на този метод е да подчертае колко хубав е костюма и как добре стои.

 

Белите чорапи

Мнението на дизайнерите е, че белите чорапи нямат място в гардероба на мъже, които наистина искат да изглеждат официално и представително. Единственото им приложение може да се намери в спортния стил.

Белите чорапи привличат околните със своя цвят, но те и са по-широки, тъй като са предназначени главно за спорт и по-лежерен стил. Но в никакъв случай те не си отиват с официалния ви костюм, тъй като биха направили краката ви по-дебели и едва ли ще си обуете официалните обувки.

 

Фигурата и райето

След като дадохме съвети на мъжете, време е и да дадем малко и на дамите. Според различни проучвания райето може да подейства на околните и те да възприемат фигурата ви по-различен начин. Например, хоризонталното райе ви прави по-високи и по-слаби. Разбира се, някои смятат, че вертикалните линии правят тялото по-слабо.

Но ако сте жена, която има широк ханш или голям бюст, райетата, които пресичат фигурата ви, могат да ви направят да изглеждате по-пълна.

 

Комбинация от мини пола и дълбоко деколте

Никога не я правете, съветват модните експерти. Причината е, че вниманието трябва да се фокусира само в една точка, а не различни части от тялото ви да се борят за него.  Същото важи и за мъжете, когато носят V-образно деколте и къси панталони.