Правила при онлайн покупка на обувки

Posted by admin 10.01.2019 0 Comment(s)

Може би все още не сте пазарували обувки онлайн поради лични притеснения и съмнения, които е време е да изгоните от съзнанието си. Няма нищо страшно в онлайн пазаруването на обувки, стига да се придържате към следните правила:

 

Изберете внимателно онлайн магазин

За да не ставате жертва на измама, не се подвеждайте по ниската цена на последен моден модел обувки, които вместо маркови могат да се окажат реплика. Насочете вниманието си към утвърден онлайн магазин, за чиято политика предварително сте се информирали. Изберете такъв, който дава възможност за преглед и тест преди заплащане на стоката, както и ще бъде склонен да я приемеобратно в случай на отказ или да направи размяна.

 

Запознайте се с категориите

Утвърдените онлайн магазини за обувки представят продуктите си в категории, които съответно са: дамски, мъжки, детски, летни, зимни, ежедневни, официални, спортни и т.н. Ако се предлагат продукти на повече производители, те са разделени по марки. Освен това, всяка категория има филтър за по-лесно търсене, като например: размер, цвят и др.

Целта на тези категории е да улесни търсенето на потребителите.

 

Безплатна онлайн консултация

Утвърдените онлайн магазини предлагат и допълнителни услуги на своите клиенти. Една така е безплатна консултация с онлайн служител или консултация по телефона. Винаги можете да се възползвате от тази услуга, ако имате някакви притеснения относно покупката или допълнителни въпроси за продукта, който сте харесали и възнамерявате да закупите.

 

Пазете документа за плащане

Не само физическите магазини, но и онлайн магазините дават възможност на потребителя в срок от 30 дни да върне закупената стока в случай на появил се дефект. Затова е важно да пазите документа си, който гарантира вашето заплащане, независимо дали това е касов бон или друга разписка.