Правила при обличане (Част 1)

Posted by admin 13.08.2019 0 Comment(s)

Всеки иска да се облича достатъчно стилно, за да изглежда добре в очите на околните, които заобикалят ежедневието като колеги, съседи, семейство и близки. Вижте простичките правила при обличане, които са издържали във времето и са актуални дори и днес.

 

Никога деним с деним

Макар това да е актуалната материя тази година, трябва да бъдете умерени.  Денимът от горе до долу не е добра комбинация, въпреки че се появи на подиума. Заложете на деним и още нещо. И все пак всяко правило си има изключение, така че ако се харесвате и ви стои добре денимът от главата до петите, то тогава носете тази комбинация, но с повишено внимание при избора на модел.

 

Пиърсинг

Миналото е било модерно мъжете да си дупчат ушите и по този начин да показват своята сексуална ориентация.  Ако мъжете са имали дупка на дясното ухо, то това означавали, че са имали хомосексуални наклонности и обратно – ако е на лявото, то те имали хетеросексуална ориентация.  Днес пиърсингът при мъжете отдавна няма това значение.  Но все пак това важи за младите. Ако сте на 50 и искате да имате обица на ухото си, то със сигурност ще изглеждате смешно.

 

Обувките и чантите трябва да се съчетават

До скоро това правило се спазваше и не търпеше възражение. Но можете по-скоро да видите нарушение и то вече не е изключение. Днес е важно да следвате своят усет за модата и своето мислене. Бъдете себе си, но все пак залагайте по-често на традиционното и моногамното.

 

Синьото и зеленото не си подхождат

Доскоро това си беше закон. Същото важеше за черното и кафявото, розовото и червеното, жълтото и червеното. Но ако се загледате все повече хора се обличат по този начин и настина това изглежда много добре. И така, можете да бъдете смели в цветовите комбинации, но бъдете и внимателни да не преминете границата.

 

Не смесвайте десени

КокоШанел би се обърнал в гроба, ако види в какво се е превърнала модата сега, но е факт, че все по-често се смесват десени. И така, смесвайте, но бъдете и умерени.