Поддръжка на обувки от естествена кожа

Posted by admin 05.09.2019 0 Comment(s)

За разлика от дрехите, обувките могат да са ви удобни, без значение колко тегло наддадете или изгубите. Също така, много обувки са наистина вечна класика и никога не "излизат" от мода. Следователно, е добре винаги да се грижите добре за обувките си, за да можете да ги използвате по-дълго време.  

 

Изпиране на обувки

Една от най-сериозните грешки, които правим е, да изперем обувките си в пералнята, когато се замърсят. Не забравяйте, че обувките ви може да загубят своята форма, твърдост и дори да се разпаднат заради това. Използвайте кърпа и оцет, за да почистите обувките си.

 

Сушене на обувки

Никога не поставяйте мокрите обувки или маратонки в сушилнята. Не само ще създаде дразнещи цепнатини по подметките, но и ще повлияе неблагоприятно върху материала, от който са направени обувките.  

 

Почистване на стелките

За да почистите стелките, внимателно ги избършете с разреден разтвор на чаено дърво. Той има богат аромат, както и антибактериални свойства.

 

Почистване на обувките

Точно като мебелите в дома ви, обувките също събират прах. Следователно, важно е да го почистите от обувките си преди и след като ги носите. Това ще ги задържи като нови за по-дълго време. Можете също да използвате суха или влажна кърпа или дори четка за прах.

 

Премахване на солта

Ако носите обувките си по заснежн терен, има шансове те да се повредят поради влагата и солта. Първото нещо, което трябва да направите, когато се приберете у дома, е да изтриете солта от обувките си.

 

Премахване на петна

Отнасяйте се към петната ​​върху обувките си с изключително внимание. Ако са от велур, избършете ги с помощта на специални продукти за велурени обувки. При кожа ги избършете с мека кърпа и ги оставете да изсъхнат.

 

За хубав аромат

За да се отървете от неприятната миризма в обувките, която обикновено ви кара да ги изхвърлите, добро решение е да използвате сода за хляб или масло от чаено дърво. Добре е, също така, да носите чист чифт чорапи и да използвате спрей за крака, за да запазите обувките чисти и свежи.

 

Поддръжка и трайност

Обувки от естествен материал като кожа и велур издържат по-дълго от изкуствените. Така че, инвестирайте трудно спечелените си пари за закупуване на обувки от естествен материал, за да им се радвате по-дълго и да се чувствате комфортно с тях.

 

Подметка

Ако долната част на обувките ви е изработена от дърво или пластмаса и затова не дава добра стабилност на краката ви, препоръчително е да добавите гумена подметка. Това ще помогне да се намали триенето и да се запази обувката здрава. По-важното е, че тя ще ви предпази от случайно падане.