По-удобните обувки

Posted by admin 10.10.2019 0 Comment(s)

Подбудите на дамите винаги да купуват обувки на промоция, да търсят всевъзможни решения за фините си крака, да купуват повече и повече чифтове обувки, много често има и своите негативни резултати. Помислете само: обсесията да си осигурите най-добрите обувки на разпродажбата в мола, може да бъде най-краткия път към болката в краката. А тя може да е само от неудобните и неподбрани правилно обувки – независимо от какъв вид са, независимо от цената, независимо от мястото, от което са купени.

 

Няма я обаче идеалната ситуация, в която познавате как краката ви ще реагират на прекрасния ви нов чифт елегантно черно сабо, или на обикновените спортни маратонки. Пулсиращите крака, смъдващите болки от новоизлизащите мехури, стягане на глезените, блокираните ахилеси, куцукането – това са кошмарите след шопинга, а пазаруването беше толкова хубаво. Но няма нищо страшно, често става така, че има трикове и полезни съвети, които помагат да излезем от такива болезнени за краката ситуации. Разбира се, те трябва да бъдат търсени според проблема, който се появил и според вида обувка.

 

Невъзможно е с един текст да изброим всички, но ето само няколко малки конкретни трика: Например подреждането на връзките на маратонките в схема, която позволява на крака да се движи по-свободно в обувката. Малко алкохол във вътрешността на кожените обувки или ботуши ще ги разпусне, така че да са удобни по-време на разходка. Бебешката пудра, вазелин или дезодорант могат да предотвратят появата на мехури по краката. Облепете с подходящата лепенка средния и безименния пръст на краката, за да предотвратите болки в глезена. Има още много такива съвети останали дори от нашите баби, но точно такива малки тайни, могат страхотно да облекчат ходенето в новите обувки и няма да позволят кошмарите, с които така или иначе всички сме се сблъсквали.