Още от лятната мода

Posted by admin 18.08.2019 0 Comment(s)

Разнообразието от модели през тази година не е чак толкова голямо, колкото сме свикнали. Дизайнерите са решили да предложат повече качество, отколкото количество. Баналности като явен абсурд, почти не се наблюдаваха в столиците на модата през тази година, тъй като дизайнерите явно са успели да запазят баланса между елегантността и удобството при официалните и ежедневните обувки.

 

Равни обувки

Когато стане прекалено горещо, дизайнерите препоръчват да се носят удобни сандали на равна подметка. Те не са само практични, но и изключително модерни за пролетно-летния сезон. Александър Уанг и Джорджо Армани представиха серия от стилни чехли с удобна каишка около глезена, фиксираща стабилно чехлите на крака. Тези, които не могат да се откажат от петите обувки, Prada предлага да ги замени с удобни сандали с малка пета коте пета.

 

Модни чехли

Къде без тях - това е истински символ на лятото. Чехлите са силна тенденция през последната година, като те се превръща в основен фетиш на много дизайнери. Освен това, според предложенията на дизайнерите, те са подходящи не само за плажа, но и за коктейли и дори строгия офис дрес код. Минималистичен дизайн чехли представиха модни гиганти като Кристиан Диор, Хюго Бос и Миу Миу, като им придадоха консервативно докосване. Удобние и стилни чехли за плаж могат да бъдат намерени, също така, в колекциите на Mиу Mиу и Прадa.

 

Обувки с изобилие от каишки

Този сезон тенденциите буквално взривиха модните подиуми. Много дизайнери решиха да покажат своята визия за тази тенденция в дизайна на обувки. Например, Джорджо Армани представи основните ежедневни модели в две версии: с плоски подметки и с тънки токове, състоящи се изцяло от тънки каишки. Същевременно Ланвин предложиха удобни сандали с Т-образна катарама. Дамите могат да се чувстват комфортно дори и с високи токчета с тези комфортни и дискретни лентички.