Ортопедични обувки за деца

Posted by smelio 23.09.2021 0 Comment(s)

Ортопедични обувки за дете

 

За родителите без медицинско образование е трудно да идентифицират визуално отклонения в развитието на краката на детето. Ето защо на около една година бебето трябва да бъде заведено за рутинен преглед от ортопед. Специалистът ще провери опорно-двигателния апарат на детето и ще ви каже дали има някакви проблеми с развитието на краката.

 

Можете да закупите ортопедични обувки само след консултация с ортопед. Първият планиран преглед от този специалист обикновено се предписва на едногодишни деца. Ако лекарят открие аномалия в развитието на стъпалата или глезена, той ще препоръча закупуване на терапевтични ортопедични обувки деца, преминавайки курс на физиотерапевтични упражнения и физиотерапия.

 

Медицински обувки могат да бъдат закупени само след консултация с детски ортопедичен лекар. Факт е, че трябва да бъде избран, като се вземе предвид диагнозата. За варусни или валгусни стъпала, плоски стъпала, за корекция на X-образни крака и за рехабилитация след полиомиелит, може да се наложи различни обувки. Какво - може да се определи само от лекар. Времето и продължителността на носенето също се определят индивидуално, в зависимост от диагнозата.

 

Ако няма проблеми с настройката на краката, не е необходимо да носите ортопедични обувки - по-добре е да се ангажирате с физическото развитие на детето: правете различни упражнения, упражнения, масажи. Освен това, в някои случаи лекарят може да препоръча такива обувки за профилактика на патологични инсталации на краката.

 

Когато купувате такива обувки, следва да се фокусирате върху следните детайлите: обувките с велкро закопчаване са по-комфортни за децата, отколкото тези с връзки, а за много енергични деца, които се движат повече, е по-добре да изберете обувки със затворени пръсти. Тези съвети ще ги предпазят от наранявате и ще минимизират риска от инциденти.

 

Независимо дали се нуждаете от ортопедични обувки за деца в Бургас или ортопедични обувки за деца в Пловдив, дали търсите ортопедични обувки за деца София или ортопедични обувки за деца Варна – нашия онлайн магазини предлага такива модели с бърза доставка до цялата страна.