Обувки за тенис на маса

Posted by smelio 27.06.2022 0 Comment(s)

Как да изберете обувки за тенис на маса? Тенисът на маса е специфичен спорт. По време на игра всеки добър играч извършва бързи иситни крачки и много на брой странични движения. Това е първата причина, която да ви покаже, че за тенис на маса ще ви трябва различна обувка от обикновени маратонки за тичане.

 

Изборът на неподходящи обувки за тенис на маса ще огранични правилните движения, но и ще увеличи риска от контузии. Особено голям е риска за глезена, който търпи много натоварване по време на игра. Така че при избора на обувки за тенис на маса, забравяте за класически маратонки за ежедневна игра или обувките за бягане.

 

Обувката за тенис на маса трябва да ма тънка и грапава външна подмекта, за отлично прилепване към пода. Освен това петата е гладка и обувката има цялостно добро подсигуряване, за да предпазва играещия при страничните подскоци.

 

Китайските състезатели, които са сред най-добрите света, например са много избирателни за обувките, които избират. На един престиьен състезател може да се паднат до 10 чифта обувхи докато избере най-правилната. Опитният състезател бързо може да разбере разликата между добрата обувка и некачествения модел. Неопитните такива, трябва да следват съветите за избор, докато постепенно стигнат до най-подходящия модел за тях самите.

 

Изборът на модела обувка зависи от типа стъпало, което имате. Ако имате плоско стъпало, тоест цялото докосва повърхността под него, тогава се избира тънка подметка. Високото ходило, което не допира цялата си повърхност, изисква обувка със среден слой на подметката.

Иначе за хората с нормално стъпало, генерално се подхожда по следния начин, правилата са следните: за тренировки избирате евтина обувка, която е лека като грамаж, с дишаща материя, за да не ви е много горещо по време на игра, и с не много дебела подметка.