Обувки за танци

Posted by admin 12.08.2019 0 Comment(s)

Танцьорите се нуждаят от добри обувки, докато танцуват на дансинга. Това важи особено за жените танцьорки. Независимо дали танцувате салса, суинг, бални танци или сте латино танцьор, имате нужда от качествени танцови обувки. И така, какво прави обувката добра за танцуване? Преди всичко танцовите обувки следва да са леки и гъвкави. Обувките не бива да пречат на движението ви, докато танцувате. Танцовите обувки обикновено имат допълнителна подметка за удобство и тя следва да бъде перфектно прикрепена към тях. Също така, самите обувки е добре да са удобно прилепнали по крака.

 

Избор на подходящите танцови обувки

 

Всеки танц обикновено изисква определен тип обувки. Мъжете танцьори на бални танци и салса обикновено ходят с обувки с нисък ток, изработени от кожа или велур. Латиномариканските танцьори се нуждаят от обувки, чиито токчета са високи около четири сантиметра. Танцьорите на салса следва да носят обувки с отворени пръсти или сандали с каишки. Това е от съществено значение, защото такъв танц изисква изискани движения на пръстите на краката. От друга страна, жените танцьорки на суинг и бални танци често предпочитат обувки със затворени пръсти и с по-ниски токчета.

 

Видове каишки

  • Традиционна каишка на глезена

Обувките с каишка на глезена се използват от жени от всички възрасти. Въпреки това, не е безопасно да носите такива обувки на дансинга.

  • Т-каишка

Обувките с Т-кашишки са подходящи за облекчаване на натиска на глезена. Краката се закрепват по-равномерно, защото Т-каишката е свързана към основата на обувката.

  • Х-каишка

Обувките с X-каишки закрепват здраво крака ви към обувката. Можете да си купите обувки с Х-каишка около глезена или около свода. Можете също така да използвате чифт обувки с X-каишка за по-добро сцепление на дансинга.

 

Размер на токчетата

 

Диапазонът от размери на токчето е от 1 до 6 сантиметра, като най-често срещаните височини са четири или пет сантиметра. Танцьорите са наясно, че един сантиметър повече или по-малко от обичайната височина на тока може да промени тяхното представяне. За начинаещите обикновено се препоръчва да използват обувки с токчета от два и половина сантиметра.

Подобно на височината си, токчетата също могат да бъдат с различна дебелина. За тези, които търсят по-добър комфорт и баланс, дебелият, но нисък ток е идеалният. Ниската, но широка част на ходилото в областта на петата спомага за разпределянето на телесното ви тегло по по-равномерен начин.

Днешните салса танцьори често носят токове във вид на стилети.