Няколко чифта обувки, които вероятно са причината за вашите болежки

Posted by admin 05.04.2019 0 Comment(s)

Болежки в областта на краката и ходилата, естествено, свързваме, с неправилно подбраните обувки. Между другото, не е рядкост и маркови спортни мъжки обувки, например, да ни причинят такива болки, ако например, те не пасват на конкретни медицински предписания от ортопеда ни или не пасват на индивидуалното ходило. От друга страна, некачествените и неудобни обувки могат да ви докарат и болки в кръста, в раменете и дори главоболие. Ако се чудите как така се случи и с вас да имате подобни болки, без да страдате от някакво заболяване или неразположение, вижте кои от вашите налични дамски или мъжки обувки биха могли да бъдат причината за това:

 

Обувките са от некачествени и синтетични материи

Ако вашата кожа има непоносимост към такива, е твърде вероятно да получите сериозни раздразнения, които да прерастнат в болежки по цялото тяло. Като цяло, винаги се е смятало, че органик обувките са най-добрият вариант за човека, въпреки че в днешни дни, не е особено лесно да си ги позволим.

 

Стръмно ходило

Това е много често срещана причина за болки в ставите при жените. Стръмните дамски обувки са явление, което не виждаме рядко, а напротив: на всяка пряка из големия град, чиито улици са и така стръмни, че допълнително да натоварваме краката си. Е, за модата и красотата, според някои жени, си заслужава.

 

Грешно подбрания размер

Дори да знаем със сигурност кой размер носим, не е гаранция, че конкретният чифт обувки изцяло ще отговаря на параметрите ни. Понякога, и малко по-тясна обувка може да ни докара до сериозни ставни проблеми. Ето защо е наложително да мерим обувките в магазина.