Няколко чифта обувки, които са вредни за краката

Posted by admin 04.07.2019 0 Comment(s)

Лятото е тук и е почти задължително да носим удобни обувки, които да създадат в нас образа, който искаме да представим пред околните. Но преди всичко здравето е на първо място. Вижте обувките, които вредят на здравето ни и как можете да ги подобрите.

 

Кецове

Всеки носи кецове и то по цял ден. Колкото и да са полезни кецовете, толкова са и вредни.  Минусът е, че липсва релефна подметка или подметка, която да поема ударите на стъпалото ни със земята. Това натоварва стъпалата и коленете ни.  Препоръчително е да купувате кецове с ортопедична подметка и да ги използвате за смяна с други обувки, като правите това ежедневно.

 

Чехли на ток

Те могат да издължават краката, но липса стабилизирането на ходилото. Носете ги по-рядко. Равните чехли пък са подходящи само за плажа, тъй като при ходене в града стъпалата могат да се напукат.

 

Еспадрили

Те са удобни и стилни, но са много нетрайни и могат да се деформират само за един сезон. Ако обичате да носите такива обувки, то сложете и ортопедични стелки, които да облекчат ударите при ходене и да предотвратят евентуално протриване на краката.

 

Джапанки

Удобни са, не се влияят от климатичните промени, но както при чехлите имат тънка подметка. Прекаленото носене на джапанки може да доведе до мазоли и рани. Оставете ги за плажа.

 

Обувки на висок ток и остри върхове

Те могат да са стилни и удобни, но за съжаление могат сериозно да увредят краката ви. Появата на разширени вени, деформирането на стъпалото и какво ли още не, са само част от проблемите с тези обувки. Носете ги колкото се може по-рядко, а ако можете – не си купувайте такива обувки.