Най-успешните методи за разширяване на тесни обувки

Posted by admin 15.09.2019 0 Comment(s)

Тесни обувки на висок ток, с които трябва да ходите на работа и нямате достатъчно пари, за да си купите нови точно сега? Стискат ви ботушите, които пък не искате да заменяте, защото много ви харесват и изцяло отговарят на изискванията ви за качество? Не е нужно да хвърляте или продавате тесните си обувки! Можете да си помогнете, като пробвате някой или няколко от най-успешните методи за разширяване на тесни обувки:

 

Метода на замразяването

Можете да сложите обувките във фризера за една нощ. На следващата сутрин ги обуйте и се разходете из апартамента, докато не усетите, че са стоплили, респективно отпуснали. За да свалите един размер или поне половина, натъпчете обувките с торбички за лед, пълни с вода, разбира се..

 

Спиртен метод

Протъркайте вътрешната страна на обувките си със спирт или със спиртна напитка. След това ги обуйте и походете с тях у дома. Повторете процедурата до достигане на оптимален вариант. Внимание: този метод може да повреди естествените материи, така че бъдете внимателни с него.

 

Помолете приятелка да ги разноси

Ако носите обувки 36 номер, помолете своя приятелка или колежка с номер 37 да ги разноси за няколко часа. Това, със сигурност, ще отпусне тесните обувки. Е, после ще трябва да почерпите приятелката си, но какво пък – ще си заслужава, нали?

 

Закарайте ги на обущар

Вече има специални обущарски машини, които се справят с проблема на тесните обувки. Най-добре е да ползвате този вариант, защото е професионален. Обикновено, услугата не струва скъпо и трае не повече от половин час.

Успех!