Най-добритесъвети за правилен избор на дамски обувки

Posted by admin 04.04.2019 0 Comment(s)

Изборът на нови дамски обувки, вероятно, е красив и неотменим за всеки моден сезон ритуал. Чакате го с нетърпение, а когато спонтанно решите да му се отдадете, намирате логично или поне разумно оправдание за поредните две трети похарчени пари за външния ви вид. Но една такава скъпа покупка няма как да не е успешна и заслужаваща си, ако е избрана правилно. А изборът на дамски обувки си има своите изисквания и подходи, за да бъде наистина правилен. В този ред на мисли, ние събрахме за вас най-добрите съвети за правилен избор на дамски обувки. Вижте ги и задължително ги приложете по време на следващия ви шопинг:

 

Подбирайте правилно времето за избор на дамски обувки

Не го правете рано сутрин, когато краката ви са в максимално „стегнат“ вариант. По-удачно е да изберете обувки в края на деня, когато ходилото е подуто поради умора. Така ще бъдете сигурни, че няма да си купите обувки, които в един момент ще ви стават твърде неудобни и тесни.

 

Правилният чифт дамски обувки идва с правилното мерене

Без мерене е трудно да си подберете идеалния за вас чифт – дори да става въпрос за спортни дамски обувки, при които няколко милиметра разлика от стандартния ви размер не са чак от такова голямо значение. Освен това, уместно е да мерите обувките с чорап, с който ще ги носите. Например, официалните дамски обувки, задължително, трябва да се мерят с тънък чорап.

 

Избягвайте да мерите дамски обувки на бос крак, защото никога не можете да бъдете сигурни кой ги е мерил преди вас.

Гъбичните инфекции се разпространяват и лесно, и бързо от крак на крак.

 

Разходете обувките, след като ги премерите, защото в седнало положение, пръстите ви не стигат крайната си точка, тоест при ставане изпълват допълнителна част от обувката.