Мъжки кожени обувки

Posted by admin 08.09.2019 0 Comment(s)

Има различни видове обувки, за които се използват кожата на различни животни като говеда, кози, свине, крокодили, змии, елени и дори гущери! Те са и най-издръжливите обувки, а добрите грижи могат да продължат живота им с години напред.

 

Купували ли сте си някога чифт обувки, за които съжалявате по-късно поради лошо качество или недобри грижи за тях? Съществуват толкова много други критерии, на които един перфектен чифт кожени обувки трябва да отговарят, като добре закрепена подметка и пета (зашити или залепени), дебелина на кожата, склонност към нагърчване и изтъняване на обувките. Обувките могат да изглеждат добре на пръв поглед. Но трябва да усетите и текстурата и външната част на обувката.

 

Избор на мъжки кожени обувки

 

Видове

Има различни видове кожа, които се използват за обувки. Полирана и естествена кожа не се оцветява лесно. Кожената обувка трябва да е добре оформена откъм предната част.

Три общи класификации на кожата са:

 

Велурени: Велурът е много мек и няма да издържи, ако го носите по време на мусоните. Същото е случаят с набук кожа. Те са направени чрез пълно отделяне на кожата обърната обратно. Също така, те лесно получават петна, за разлика от лакираната кожа, и се нуждаят от много грижи. Най-добре е да ги напръскате със защитен слой лак, за да издържат по-дълго. Велурът обикновено е с ниска цена.

 

Горната част на кожата: Повечето обувки са изработени от обикновена кожа. Често се използва за цялата обувка, или само за някои части като горната и страните. Това е външната страна на животинската кожа, която понякога съдържа косми, които вече са премахната. Цялата кожа се третира, за да се премахнат несъвършенствата. Това я прави много издръжлива и предпочитана от повечето хора благодарение на доброто качество. Също така има тенденция да задържа по-малко влага и лесно взема формата на крака.

 

Горна обработена кожа: Както подсказва името, допълнително обработената кожа е била обработена, за да се коригират несъвършенствата след отлепване на кожата. Кожите обикновено са с ниско качество и се разтягат. След това на кожата се полага изкуствен слой. Тази кожа обикновено преминава през боядисване, което допълнително крие белезите по кожата.

 

Цвят

Най-често срещаните цветове са черни и кафяви (тъмни или тен). Те са класически и вървят добре на всички видове дрехи, особено официални костюми. Другите цветове, които се предлагат за оцветяване на кожа, са жълто, сиво, червено и бяло. Те са боядисани с растителна боя или алуминиева боя. Също така, не забравяйте, че един добър чифт няма никакви петна от лак или масло по себе си. Той също така не трябва да има никакви белези или несъвършенства.