Мъжки обувки – между офиса и разходката

Posted by admin 09.11.2018 0 Comment(s)

Студеното и влажно време отвява всички летни илюзии и през зимата е време за мъжете да носят обувки, които да топлят, да са удобни и задължително представителни. Спазването на трите изисквания в съчетанието с елегантното мъжко зимно облекло, променят на секундата представата на мъжа за неглиже, що се отнася до представянето му в неговата официална работна среда или когато си почива с разходки през уикенда. Ето 4 типа мъжки обувки, които са отличен избор и за двете. 

 

Понеже споменахме три принципа по-които ще се водим, няма как да не започнем с брогито. Тази типична мъжка обувка има характерни дупчици върху кафявата кожа, които са добавени от ирландските обущари, за да може водата да се оттича когато се ходи във влажен ден. Днес дупчиците са само декоративни, а здравото ходило и общата дълготрайност са запазени. За зимата, идеален вариант е високото броги.

 

Кубинките – вече сме много далеч от чисто войнишкото и полицейското ползване на формата. Макар все още кубинките да не предизвика точно представа за офис облекло, но истината е, че усъвършенстван и добре полиран  чифт кубинки може да изглежда невероятна както с костюм, така и с бизнес случай. Просто не мушкахте панталоните вътре в тях, за да не изглеждате като капитан Берторели.

 

Туристически боти – за щастие този тип мъжки обувки за зимата, особено за преходи и разходки в гората е основен тренд през последните няколко зими. При положение, че искате да ги ползвате и за работна обстановка, просто трябва да потърсите модели, които не са твърде обемисти и са изработени от висококачествена кожа с подобаващ дизайн. Можете дори да ги полирате, точно както бихте направили с най-официалните си обувки.

 

Снежни боти с добра изолация – няма как да минете зимата без да имате един чифт от най-топлите и непромокаеми мъжки ботуши. Просто не знаете къде ще удари зимата най-силно, затова трябва винаги да сте подготвени. Вярно е, че те не дават нужната мобилност и удобство както другите модели зимни боти, но в голяма част от зимата те са много по-практични за отиването до офиса и особено много при излизания в събота и неделя при натрупан сняг или мокър снеговалеж.