Мъжки и дамски обувки...

Posted by admin 09.02.2019 0 Comment(s)

Мъжки и дамски обувки – постоянство и промени в нагласите

Да се пише общо за мъжки и дамски обувки е като покана никой да не прочете текста. Затова нека погледнем какво мъжете казват за дамските обувки и как жените им отвръщат. Кристиян Диор, например казва: „Никога не можеш да си достатъчно внимателна относно избора на обувки. Много жени мислят, че обувките не са толкова важни, но истинското доказателство за елегантната дама е намира на стъпалата й”

Смелостта с която Диор е изрекъл тези думи, днес може да бъде опровергана, защото ако той имаше достъп до онлайн-пазаруването, до възможностите на съвременните жени и момичета, да пазаруват обувки, бързо и лесно – щеше да види в какви детайли дамите избират, това, което ще носят в съчетания с облеклото си. Изборът на дамски обувки е пословичен за много дами и ревността, с която те днес купуват и носят обувките си, надминава и най-смелите мъжки мисли.

Не само, мъжете обаче са в неведение за дамската страст за дамски обувки. При мъжете обаче, основата е друга. Качествените мъжки обувки, не са въпрос на мода, а въпрос на стил и качество, които не трябва да се променят. Според писателя Финис Фар, това е, което жените не приемат за мъжкото облекло и за обувките им, защото дамите мислят, че мъжете също се водят от модни тенденции. Уви, мъжете обичат качеството и стабилността, която обувките носят със себе си; в зависимост от това, за което ще бъдат използвани. Красотата също има значение, но тя е като финитура на функциите.

Има изключения, както при мъжете така и при дамите, що се отнася до носенето и до предпочитанията за мъжки и дамски обувкиДнес обаче, възможността човек да избере и да си купи всякакви обувки онлайн, позволява развитието на много и най-различни стилове, които бързо се разпространяват. Така се родиха много винтидж движения, за хора, които носят обувки от средата на 20 век, движения за жени носещи мъжки обувки и аксесоари; хипстърски настроения, които също дават алтернатива на различните мъжки и дамски обувки, да се носят по неочаквани начини.