Модните обувки на лятото

Posted by admin 17.08.2019 0 Comment(s)

Тази година дизайнерите се постараха и създадоха куп различни обувки. Отличителна черта на много от моделите са високите токчета и необичайния дизайн. Ето и предложенията на дизайнерите за това лято, които бяха включени в столиците на модата.

 

Официални обувки с ток

За класическите обувки, с които човек е свикнал в обичайния смисъл на думата, обувките за топлия сезон, няма смисъл да се говори, защото на фона на креативните нови модели те изглеждат най-малкото скучно. Обувките, които бяха на мода през последните няколко сезона явно са отишли в забвение, отстъпвайки място на по-модерни и нетривиални модели.

 

Единствено Гучи въведоха строги линии, докато останалите дизайнери заложиха на забавните и разчупени декорации. Например, Хайдер Акерман и Сейнт Лорен заложиха на футуристичен метален блясък и изобилие на детайли. Същевременно Долче & Габана показаха интересна смесица от обувки с ток и дантелени чорапи.

 

Обувки с дебела подметка

Класическите обувки през пролетно-летния сезон определено са върху удобна и лека платформа, която е по-комфортна и практична за носене.

Марк Джейкъбс и Миу Миу добавиха към тях малко оригиналност чрез хипертрофираните платформи с и без пета.  

 

Гучи и Мейсън Маргила представиха супер нетривиални обувки с масивен ток с платформа, украсени с внушителни метални вериги и нитове. Така се получи нещо в духа на уличния стил, както женствено, така и смело.  Гучи също създаде линия от обувки на равна или почти равна платформа, т.нар „flatforms”.

Нашумяха колекциите и на Ердем и Проенза Шулер. Техните модели обикновено са традиционни японски обувки, които се превърнаха в основен акцент на модните ревюта. Обувките Салваторе Ферагамо и Версаче за този сезон бяха със спортни акценти.

Интерес представляват и чехлите на стабилна платформа, които представляват една женствена интерпретация на класическите чехли през последните няколко сезона.

 

Кожени ботуши

Летните обувки с кожа не са новина за света на модата. Интерес представляват, обаче, кожените летни ботуши, които могат да се носят най-малко до септември. Дизайнерите препоръчват носенето на летни ботуши на гол крак с леки рокли и мини поли. За това лято те предлагат три варианта - чорапи върху ярки обувки с тънка платформа, модерни ботуши с масивна платформа и гръндж модел на нисък ток. Но истинската сензация на модните подиуми направиха ботушите, които стигаха високо над коляното и ботите, носени с чорапи в ярки, богати нюанси и колоритен печат. Летните модели ботуши стават още по високи от зимните си колеги, тъй като дължината им е максимална – почти до средата на бедрото.