Модни тенденции при дамските обувки до глезените Публикувана на 03.01.2017 | Обновена на 05.01.2017 |

Posted by admin 03.01.2019 0 Comment(s)

Ако искате да притежавате модни обувки, заложете на модели с каишки или ремъчета през глезена. А дали ще са с токче или платформа - това няма значение.

Стилните шнурове този сезон са една от тенденциите. Сега те  украсяват освен ботуши и ботите, но и обувките до глезена.

Платформата е друга модна тенденция. На ревютата на известни дизайнери бяха представени много оригинални обувки с много висока платформа.  Изглежда, че се очертава конкуренция при модните дизайнери за този елемент. Такива модели не са много практични, но това не ги лишава от възможността да се превърнат в модна тенденция.

Декора не е нещо, за което дизайнерите се ограничават през този сезон. Поради тази причина обувките до глезена са често богато украсени с различни елементи, които ги правят неустоими. Това са най-различни шпайкове, нитове и други метални аксесоари. Романтично изглеждат разни плисета, дъгички и дипли, които придават на цялата визия женственост и шик.

Ако сте си мислили преди, че чорапите и обувките до глезените са две несъвместими неща, съвременната мода опровергава това. Сега това не само са модерна, но и много стилна комбинация. Чорапите обикновено съвпадат с цвета на обувките и са украсени с всякакви красиви декорации.

Лентата е една от ключовите тенденции в модата през 2017 г.  както при дрехите, така и при обувките. Ярки обувки с хоризонтална или вертикална лента ще изглеждат този сезон много шик и жизнерадостни.

Колкото до материите, предимство е отдадено на естествените като кожа и велур. Модели от аристократично кадифе изглеждат изключително елегантни и са предназначени само за специални случаи. Кадифето може да бъде не само в горната част на обувките до глезена, но също и при петата или върху платформата.