Модни пуловери - текстури и акценти

Posted by admin 08.02.2019 0 Comment(s)

Природни текстури

 Основното правило този сезон е без синтетика! Изкуствените материи изглеждат евтини, непрактични и създават усещане за дискомфорт. Тенденцията са материали като вълна, памук, бамбук, кашмир, трикотаж. Актуалните модели от тези материи се комбинират перфектно както с боти и ботуши в студено време, така и с високи токове, елегантни или по-спортни обувки през пролетта и есента.

Мохерът отново е на мода. Кой би си помислил, че тази деликатна пухкава прежда от вълната на ангорска коза преживява втора младост днес?

 Модни стилове

 Моделите оверсайз са особено популярни, защото носят топлина и удобство в студеното време. Преди няколко години, този стил се приемаше с объркване, но сега той е здраво вкоренен в основите на модния Олимп. Този сезон те дори са станали и малко по-дълги. Относно пропорциите си,  пуловерът в стил оверсайз надеждно крие недостатъците на фигурата и подчертава достойнствата й.

 В рязък контраст с пуловери, направени в оверзайз стил, са тези изключително съблазнителните и женствени пуловери с ажурна плетка. Подобна дреха трябва да имате в гардероба си, защото тя може да се използва за създаване както на дневни, така и на вечерни образи, които да ви представят по най-изящния възможен начин.

 Върху красотата и грацията на женската фигура може да се акцентира с помощта на удължени пуловери, тип туники от фин трикотаж, болеро, както и елегантни къси пуловери, които се препоръчва да се носят с поли и панталони с висока талия.

 Момичета, които гравитират към спортния стил, могат да избират между различни унисекс модели като пуловерите с качулки, например.

 Младите дами ще са влюбят в моделите с голяма яка, имитиращи качулка, както и екстравагантните момичета няма да могат могат без изисканите пуловери с оригинални нарези на гърба или дръзко деколте.

Модни акценти:

  • Елементи от плетенето - подутини, плитки, имитации на колани.
  • Обемни ръкави.
  • Висока яка.
  • Меко деколте.
  • V-образно деколте.
  • Отворени рамене.
  • Асиметрия.

 Между другото, през този сезон дизайнерите предлагат полото и пуловера да се носят пъхнати в пола или панталон. Тази идея може да ви изглежда абсурдна, но е женствена и елегантна. Това се отнася обаче само за модели от гладка фина вълна.