Етерични масла за подържане на обувките

Posted by admin 04.01.2024 0 Comment(s)

етерични масла за обувки

Етеричните масла могат да се използват за поддържане на обувките по няколко начина. Ето някои идеи:

За премахване на неприятни миризми: Етеричните масла с антибактериални и противогъбични свойства могат да помогнат за премахване на неприятните миризми от обувките. Някои подходящи масла са лавандула, чаено дърво, евкалипт и лимон. Добавете няколко капки от етерично масло към купа с вода и накиснете обувките за няколко часа. Можете също така да нанесете малко етерично масло директно върху вътрешността на обувките.


За защита от влага: Етеричните масла с водоотблъскващи свойства могат да помогнат за предпазване на обувките от влага. Някои подходящи масла са лавандула, евкалипт и цитрусови масла. Добавете няколко капки от етерично масло към крема за обувки или спрея за водоотблъскване.
За подхранване на кожата: Етеричните масла с овлажняващи свойства могат да помогнат за подхранване на кожата на краката. Някои подходящи масла са лавандула, сандалово дърво и пачули. Добавете няколко капки от етерично масло към крема за крака или към водата за вана.


Ето някои конкретни рецепти за използване на етерични масла за поддържане на обувките:

 

Рецепта за премахване на неприятни миризми

1 чаша вода
10 капки етерично масло от лавандула
10 капки етерично масло от чаено дърво


Смесете водата и етеричните масла в купа. Накиснете обувките за няколко часа.

Рецепта за защита от влага

10 капки етерично масло от лавандула
10 капки етерично масло от евкалипт
Смесете етеричните масла с крема за обувки или спрея за водоотблъскване. Нанесете върху обувките според инструкциите на производителя.

Рецепта за подхранване на кожата

10 капки етерично масло от лавандула
2 супени лъжици крем за крака
Смесете етеричните масла с крема за крака. Нанесете върху краката ежедневно.

 

Моля, имайте предвид, че етеричните масла могат да причинят алергични реакции при някои хора. Преди да използвате етерични масла върху кожата, направете тест за чувствителност, като нанесете малко количество върху вътрешната страна на китката си и изчакайте 24 часа. Ако не забележите никаква реакция, можете да използвате маслото безопасно.