Маркови портмонета

Posted by admin 06.02.2021 0 Comment(s)

Тази година, наблюдавайки колекциите, представени на модните подиуми в столиците на модата, станахме свидетели на нова и впечатляваща тенденция. Водещи фирми направиха представяне на маркови портмонета за жени, в които се побират само червило и няколко бележки...

 

 

Докато някои къщи почерпиха вдъхновение от вида на паспортите и ги използваха като малки чантички, носени на врата, то други дизайнери вдъхнаха нов живот на емблематичната чанта с пайети от 1969 г. и я представиха под формата на чанта за врата!

 

Видяхме колиета-чанти като миниатюри в блестящо жълто, черни чанти портмонета с верижки от бели перли и чанти – портмонета, наподобяващи кутия за цигари в „изгорял“ портокал и лъскави портмонета за врата в прекрасно зелено.

 

Изглежда, че каквото и да направи ръцете ни свободни, се превръща в тенденция. Практичността стана същността на начина ни на живот, който сами избираме да живеем. Предложенията на известните модни къщи са в голямо разнообразие: от кожа до злато, от кадифе до пух, от много малки до много по-големи модели. Същевременно  цветовете, в допълнение към класическото черно, се простират в доста широк спектър!

 

И така, след като се опитахме да разгадаем новите послания на дизайнерите, които презентираха маркови дамски портмонета естествена кожа и други материали на тазгодишните модни подиуми, погледът ни попадна върху нещо много по-старо - снимка на великолепната Фара Фосет, носеща портмоне като колие със стил и комфорт през далечните 70 години.

 

На снимката Фосет носи своята чантичка върху пуловер с поразително дебела плетка (друга модна тенденция тази година!), съчетана с панталони от туид и рипсено яке.

 

Тази идея получава допълнителни точки стил, ако преценим, че с плътни и обезни дрехи, бижутата трябва да са обемисти, за да изглеждат хармонично.

 

Идеята за носене на маркови портмонета дамски модели за врата е предизвикателство и всяка от вас решава как и кога да го носи! Фара Фосет доказа, че кожената малка чантичка, носена на врата, може да бъде интересно предложение за класическа визия, добавяйки необходимата интрига.